Hva er poenget?

Nesten to uker siden jeg bestemte meg for å leve mer miljøvennlig. De siste ukene har jeg lest utrolig mye om andre som har tatt det samme valget. Det mange mennesker spesielt i Storbritannia og USA.

Det er blogger, bøker og tv programmer som handler om personer som har valgt å leve det som kalles 'zero waste'.

'Zero waste' er et konsept hvor man staser på å leve uten å ende opp med noe form for søppel. Man har kompost for mat rester og unngår så langt det går å bruke papir. Hvis man likevel bruker det skal det resirkuleres. Plast skal man holde seg helt unna.

Man bruker ikke tørkepapir på kjøkkenet, man lager egen sjampo, balsam, tannpasta, kremer osv. Fordi det kommer i emballasje når du kjøper det i butikken.

Er det noe poeng at jeg velger å leve grønt, hvis jeg ikke går zero waste?

Vil mine små skritt i en miljøvennlig retning gjøre en forskjell, eller er det bare bortkastet tid. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne skrive "Ja, jeg har gått Zero Waste, og jeg er med på å gjøre en forskjell". Grunner for at dette ikke er mulig for meg, akkurat nå er mange. For å nevne noen:

  1. Tid. Tiden det tar å lage alt selv, er tid jeg ikke har. Fulltidsstudier, sosialt liv, trening osv. Tiden er dessverre ikke på min side. Disse familiene jeg har lest om. Har en hjemmeværende forelder som nærmest har det som jobb å følge opp at det blir 'zero waste'.
  2. Penger. Varer uten emballasje er etter mine erfaringer veldig mye dyrere enn andre varer. Det er jo veldig kjedelig.. Men realiteten. Studentbudsjettet strekker ikke til.
  3. Mat. Her hvor jeg bor er det ikke en enete butikk som tilbyr varer uten emballasje. Det er et 'farmers marked' i byen en gang i uken. Det gir meg likevel ikke nok variert mat som jeg kan leve av.

Hva tenker du, er det helt meningsløst å holde på med dette? Burde jeg bare la være og gå tilbake til min vanlige levestil?

#helg #blogg #miljø #natur #livsstil #glede #usikkerhet #zerowaste #bærekraftig #bærekraft #lørdag

4 kommentarer

Veldig bra skrevet og kjempe bra at du tenker på miljøet :) <3 God søndag <3

inahadland: tusen takk! God søndag :D

Every little thing counts! Selvom du går ikke hele veien med engang, teller de små skrittene selvfølgelig :) Ha en fin søndag videre <3

Skriv en ny kommentar